САВЕЗ СЛИЈЕПИХ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

МОС Приједор одржала изборну сједницу СкупштинеУ просторијама МОС Приједор у петак 16.04. одржана је изборна сједница Скупштине тамошње организације. Радом сједнице је пресједавао Небојша Ђукановић, а на сједници је учествовало  12 одборника. У својству гостију учествовали су предсједник Савеза слијепих РС са стручним сарадником, предсједник Драгомир и секретар Данијела из МОС Козарска Дубица, те представница  Градске управе из Одјељења друштвених дјелатности г-ђа Зорица, као и представници медија.

На сједници је изабрано ново руководство МОС Приједор за мандатни период 2021-2025. За овлаштена лица и челне руководиоце изабрани су Небојша Ђукановић за предсједника и Јелена Дејановић за секретара, док је Јадранка Ружичић изабрана за потпредсједницу. Такође је извршен избор чланова Надзорног одбора и Статутарне комисије, те других сталних и привремених радних тијела. За еделегата у Скупштину Савеза слијепих РС изабрана је Слађана Миљевић. Након конституисања и верификације мандата новог сазива Скупштине у радном дијелу разматрана су и усвојена извјештајна акта о раду у 2020., усвојен је наративни и финансијски извјештај о пословању и постигнутим резултатима у предходној години. Констатовано је да се пословало позитивно уз редуциране активности због пандемије и да је у пракси присутан домаћински однос и стабилно стање. Такође је размотрен и усвојен План рада и финансијски план за 2021.

На крају сједнице предсједник Савеза је честитао изабраним одборницима верификацију мандата и зажелио им успјех на сваком пољу рада и дјеловања. Информисао је присутне о активностима и приоритетима Савеза и одговорио на неколико питања чланова Скупштине тамошње организације. На крају сједнице присутним представницима медија дате су изјаве и одговори на питања новинара.