САВЕЗ СЛИЈЕПИХ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Шаховско првенство ССРССавез слијепих РС је организовао 8. појединачно првенство у шаху за жене које је одржано у Бања Луци 19. јуна. На такмичење је пријављено 5 такмичарки. На овом су такмичењу постигнути слиједећи резултати:

 1. Дубравка Шкрбић – 3 поена
 2. Зорка Соларевић – 2 поена
 3. Радановић Нада – 1 поен
 4. Данијела Јанковић – 0 поена

Прво мјесто је освојила Дубравка Шкрбић из Градишке, 2. мјесто Зорка Соларевић из Дервенте, треће Нада Радановић, а четврто Данијела Јанковић из Козарске Дубице. Ханка Чалдаревић се није појавила на такмичењу. Прве три такмичарке су награђене са медаљама, дипломама и новчаним наградама, док је четвртој такмичарки додјељена диплома за освојено мјесто и скромна новчана награда.

17. појединачно првенство ССРС у шаху  за мушкарце одиграно је 19. и 20. јуна у конкуренцији 11 такмичара. Резултати такмичења:

 1. Душан Бабић – 4,5 поена
 2. Миро Деспот – 3,5 поена
 3. Љубинко Ребић – 3,5 поена
 4. Радомир Радановић – 3 поена
 5. Мирослав Мандић – 2,5 поена
 6. Никола Дабић – 2 поена
 7. Милорад Аривук – 2 поена
 8. Ђорђо Николић – 2 поена
 9. Душко Трамошљанин – 1 поен
 10. Зоран Сребро – 1 поен

Првак РС у шаху је Душан Бабић из Билеће,  2. мјесто је освојио Миро Деспот из Бања Луке, а треће мјесто је заузео Љубинко Ребић из Зворника. Њима су на церемонији затварања првенства уручене медаље, дипломе и новчане награде.

Домаћин и технички организатор такмичења била је ГОС Бања Лука, која се потрудила да за све уприличи свечану вечеру и дружење уз музику. Организације из Градишке, Козарске Дубице, Србца, Дервенте, Прњавора, Билеће, Зворника и Бања Луке су упутиле такмичаре и такмичарке и на тај начин подржале одржавање првенстава. ЈУ Специјална библиотека је уступила своје просторије за одржавање свих планираних активности. Такмичење је врло коректно и успјешно судио Саша Божић из Београда.