САВЕЗ СЛИЈЕПИХ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ГОС Бања Лука почела са имплементацијом пројекта "Скратимо дан"Чланица Савеза слијепих РС, ГОС Бања Лука почела је са имплементацијом пројекта под називом "Скратимо дан". У наставку објављујемо текст предсједника ГОС Бања Лука господина Мирослава Мандића:

На   основу   одлуке  Комисије   града,   за   оцјену   и   избор   пројеката удружења грађана, о суфинансирању пројеката од којих је подржан и наш под називом: "Скратимо   дан"   у   износу   од   3.000,00   КМ,   достављамо   вам   информацију   о   почетку имплементације пројекта и времену одржавања радионица.

Радионице планирамо одржавати два   пута   седмично   у   трајању   по   три   сата,   у   простору   клуба   за   слијепе   „Вид“   у   улици Драгомира Драге Малића 1а. Планирамо одржати укупно 16 радионица друштвено-забавног  карактера из области: шаха, културе, домина и не љути се човјече и говорног пикада, које ћемо завршити до 31. октобра 2020. године.

Прва радионица на говорном пикадо-апарату ће бити одржана 8. септембра са почетком у 11.00 сати, а групе ће бити до 6 корисника због тренутне епидемиолошке ситуације.

На радионицама ће учествовати око 25 корисника, а аниматори радионица ће бити наши чланови организације:   Мирослав   Мандић,   Јелена   Милосавац   и Борка   Тадић,   док   ће   пројектом управљати   Радомир   Радановић. Пројекат је   замишљен   да   психо-физички   оснажи   слијепа   и слабовида лица и да на тренутак изађу из својих кућа у овим тешким временима пандемије Корона вируса.

Све активности  које ће бити проведене пројектним приједлогом биће   попраћене у писаним и електронским медијима, као и брајевим и аудио часописима које издају удружења слијепих и специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС и из земаља окружења.

С поштовањем,

Предсједник
Мирослав Мандић