Активности

 

Дана 20.12.2016. год. у сједишту Ротари клуба у хотелу „Босна“ у Бања Луци званично је предсједнику Савеза слијепих Републике Српске, Бранку Сузићу, уручена уплатница од стране предсједника Ротари клуба, Стојић Зорислава, по којој су на жиро рачун ССРС уплаћена средства од 2.000,00 КМ која су прикупљена на хуманитарном балу приређеном 03. децембра.

 

 

Дана 13.12.2016. год. Министар науке и технологије Др. Јасмин Комић уприличио је пријем поводом успјешно организованог Фестивала науке који је одржан 22.11. 2016. године. На пријему су се окупили представници организација, установа и институција  учесница фестивала науке које су заслужиле признање.

 

У склопу обиљежавања јубилеја 20 година рада и постојања и Међународног дана ЛСИ ООС Челинац је 09.12.2016.г. организовала сусрет представника удружења тамошње организације слијепих и представника локалне управе. На тај су сусрет позвани и представници Савеза слијепих РС, ГОС Б. Лука, МОС Градишка и ООС Прњавор. На почетку сусрета предсједник ООС Челинац Миладин Драгојевић је поздравио све присутне и захвалио се представницима СО Челинац на указаној подршци.

 

Редакција часописа је припремила и снимила 94. број Звучног прегледа у суботу 10.12.2016.г. У току је умножавање и дистрибуција нашег гласила на адресе свих 350 читалаца. Часопис је снимљен у МП3 формату у укупном трајању од 6 часова.

 

Више информација о садржају објављеног 94. броја можете сазнати из текста који слиједи:

 

Дана 01.12. 2016.г. Вера Сладојевић је у 11,00 часова примила представнике Градских организација ЛСИ и Савеза. Овим гестом је исказала сензибилитет и жељу да унаприједи сарадњу са организацијама ЛСИ како би се успоставила квалитетнија подршка свим организацијама и појединцима који живе на територији Града.

 На захтјев Савеза слијепих РС министар Др. Драган Богданић примио је 01.12.2016.г. предсједника ССРС Бранка Сузића. Приликом получасовног разговора на састанку тежишна тематика се односила на питање суфинансирања програмских и пројектних активности ССРС у 2016. и 2017. години и на унапређење подршке ЛСИ у области здравствене и социјалне заштите са аспекта кориштења права на медицинска средства и ортопедска помагала, права на пратиоца и побољшања материјалне подршке.

 

Свако слијепо и слабовидо лице заслужује одговарајућу подршку и образовање потребно да постане самосталан  грађанин.

 

Дана 23.11.2016.г. у просторијама Међуопштинске организације слијепих Градишка одржан је састанак представника ССРС, ССХ, МОС Градишка и пакрац.

 

    Дана 22.11.2016.г. у организацији Министарства науке и технологије у Дому омладине у Бања Луци приређен је 6. фестивал науке и технологије. На овој својеврсној изложби патената и иноваторства, те достигнућа у примјени нових технологија пружена је прилика да и Савез слијепих РС изложи своје експонате и опрему коју користи у вези  са примјеном Аудио Брај технологије.

У петак и суботу 28. и 29. октобра на куглани Енергомонта одржано је Републичко такмичење слијепих и слабовидих лица. Приликом отварања првенства такмичарима су се обратили Мирослав Мандић испред домаћина, Бранко Сузић испред организатора и Драган Вуковић испред Министарства за породицу, омладину и спорт, који је уједно отворио такмичење.

 

Pages