Голбал

 

У суботу 24. септембра 2016. г. у организацији Савеза слијепих Републике Српске одржано је 9. првенство ССРС у голбалу. Домаћин и технички организатор првенства била је МОС Градишка са Спортским друштвом слијепих и слабовидих Свијетлост Градишка.

 

 
Дана 26.11.2015. године на музичком концерту Савеза слијепих Црне Горе успјешно је наступио и представник Савеза слијепих Републике Српске, члан Требињске организације Вицо Трифко. Наш познати музичар је и овај пута потврдио своје музичке и вокалне способности. Његовим наступом  потврђена је успјешна сарадња двају Савеза у области музичке културе.
 

Осмо првенство Савеза слијепих РС у голбалу одржано је 03.07.2015. године у спортској дворани „Милош Мрдић“ у Требињу. Организатор првенства је Савез слијепих Републике Српске а технички организатор и домаћин Градска организација слијепих Бањалука.

 

Првенство је организовано у склопу љетне школе спорта која се одржава под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта. Ове године је Савез слијепих РС у сарадњи са Министарством организовао тродневни камп у голбалу. 

 

 
У Бањалуци је 19. 10. 2014. године одржана X јубиларна међународна спортска манифестација у куглању и голбалу за слијепа и слабовида лица под називом Викенд спорта. На такмичењима у обе спортске дисциплине учествовало је 85. такмичара из следећих држава: Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске и Црне Горе.
 
 
У суботу, дана 11.10.2014. године у Спортској дворани у Српцу одржано је 7. екипно првенство у Голбалу Републике Српске. На првенству су учествовале екипе из Бањалуке, Дервенте, Градишке, Источног Сарајева, Прњавора, Српца и Зворника.
 

Дана 11.09.2014. године (субота) са почетком у 8 часова у спортској дворани у Српцу биће одржано 7. екипно првенство у голбалу на коме ће учествовати тимови из локалних организација, чланица Савеза слијепих РС. Првенство је затвореног типа и право учешћа имају само екипе чији играчи су чланови Савеза слијепих РС.

 

Првенство ће се одржати према Правилнику IBSA-е.

 

Прво првенство слијепих Босне и Херцеговине у голбалу одржано је 17. 12. 2006. године у спортској дворани средње угоститељске школе у Зеници.

 

Резултати:

 

1. мјесто освојила је екипа Бањалуке,

2. мјесто заузела је екипа Брчког,

3. мјесто освојила је екипа Зеничко-добојског кантона,

4. је била екипа Тешња.

 

Главни судија Сеад Скопљак

Друго првенство ССРС у голбалу одржано је 27. 06. 2006. године у спортској Сали ОШ „Борисав Станковић“ у Бањалуци.

 

Резултати:

 

1. мјесто освојила је екипа Бањалуке 1;

2. мјесто заузела је екипа из Дервенте;

3. мјесто заузела је екипа Бањалука 2; и

4. мјесто заузела је екипа из Брчког.

 

Судије: Милош Врањковић и Ђорђе Малешевић

Прво првенство ССРС у голбалу одржано је 27. 08. 2005. године у фискултурној сали Основне школе 19. април у Дервенти.

 

Резултати:

 

1. мјесто освојила је екипа Бањалуке 1,

2. мјесто заузела је екипа Дервенте 1,

3. мјесто заузела је екипа Бањалука 2,

4. мјесто заузела је екипа Брчко 1,

5. и 6. мјесто подјелиле су екипе Брчко 2 и Дервенте 2.

 

Судија: Ратомир Додик