Култура и умјетност

Општинска организација слијепих Прњавор и Српски књижевни клуб Талас из Прњавора 21.09. у Центру за културу приредили су традиционално 10. поетско музичко вече поезије и прозе.

 

У Музеју савремене умјетности Републике Српске 26. јануара 2016. године (уторак), у 19 часова, биће приређена промоција каталога прве специјализоване изложбе прилагођене слијепим и слабовидим особама „Простор, облик, додир“.
 
 
Дана 26.11.2015. године на музичком концерту Савеза слијепих Црне Горе успјешно је наступио и представник Савеза слијепих Републике Српске, члан Требињске организације Вицо Трифко. Наш познати музичар је и овај пута потврдио своје музичке и вокалне способности. Његовим наступом  потврђена је успјешна сарадња двају Савеза у области музичке културе.
 
На сам Међународни дан бијелог штапа – Свјетски дан слијепих 15. октобра уприличена је културна манифестација тим поводом, а коју су организовали Центар за подршку студентима са инвалидитетом и Градска организација слијепих Бања Лука.
 
 

 

Дана 19. маја у конференцијској сали ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС одржан  је округли сто на тему „Широк спектар услуга библиотеке за слијепа лица ка корисницима различитих структура“, коме је присуствовао и предсједник Савеза слијепих, господин Бранко Сузић.

 

Дана 25.12.2014. године Савез слепих Србије је поводом завршетка 2014. године уприличио свечано уручење награда и признања најуспјешнијим појединцима. Ова свечаност је организована у Центру за слијепу и слабовиду дјецу и омладину Вељко Рамадановић у Земуну.

 

 
У петак 07.11.2014.г. у Народном позоришту у Крушевцу у поподневним сатима одржан је 23. Музички фестивал Савеза слепих Србије. Испред Савеза слијепих Републике Српске у ревијалном дијелу програма наступио је наш истакнути музичар из Градишке Јово Јерковић. Извео је пјесму од Тозовца „Тражићу љубав нову“.
 
Višnjićevi dani u Bijeljini
 
Савез слијепих Републике Српске је традиционално и ове године 05. новембра у Бијељини организовао образовно-културни програм посвећен нашем пјеснику и народном трибуну Филипу Вишњићу, а сам догађај је био одлично медијски пропраћен.
 
Као и претходних година и ове су године у програму учествовали чланови Савеза слијепих из Републике Српске и Србије, који су положили цвијеће на спомен бисту испред Матичне библиотеке Филип Вишњић.
 
 
У сриједу 05.11.2014. године Међуопштинска организација слијепих Бијељина организује традиционални Поетско-музички перформанс "Вишњићеви дани" под називом "С Вишњићем у сјећању - свјетлост музике и стиха".
 
И ове године у Центру за културу у Бијељини са почетком у 14 часова, публици ће се представити многобројни извођачи, чланови Савеза слијепих Републике Српске и Савеза слепих Србије. 
 

Pages