Dana 13.12.2016. god. Ministar nauke i tehnologije Dr. Jasmin Komić upriličio je prijem povodom uspješno organizovanog Festivala nauke koji je održan 22.11. 2016. godine. Na prijemu su se okupili predstavnici organizacija, ustanova i institucija  učesnica festivala nauke koje su zaslužile priznanje.

 

 

U sklopu obilježavanja jubileja 20 godina rada i postojanja i Međunarodnog dana LSI OOS Čelinac je 09.12.2016.g. organizovala susret predstavnika udruženja tamošnje organizacije slijepih i predstavnika lokalne uprave. Na taj su susret pozvani i predstavnici Saveza slijepih RS, GOS B. Luka, MOS Gradiška i OOS Prnjavor. Na početku susreta predsjednik OOS Čelinac Miladin Dragojević je pozdravio sve prisutne i zahvalio se predstavnicima SO Čelinac na ukazanoj podršci.

 

Redakcija časopisa je pripremila i snimila 94. broj Zvučnog pregleda u subotu 10.12.2016.g. U toku je umnožavanje i distribucija našeg glasila na adrese svih 350 čitalaca. Časopis je snimljen u MP3 formatu u ukupnom trajanju od 6 časova.

Više informacija o sadržaju objavljenog 94. broja možete saznati iz teksta koji slijedi:

 

Dana 01.12. 2016.g. Vera Sladojević je u 11,00 časova primila predstavnike Gradskih organizacija LSI i Saveza. Ovim gestom je iskazala senzibilitet i želju da unaprijedi saradnju sa organizacijama LSI kako bi se uspostavila kvalitetnija podrška svim organizacijama i pojedincima koji žive na teritoriji Grada.