Пројекти

Дана 08. јула у организацији Савеза слијепих РС а уз подршку Министарства науке и технологије одржана је једнодневна регионална Конференција с циљем подстицања и увезивања надлежних организација, институција и субјеката који се баве ИКТ и њиховим прилагођавањем за потребе слијепих и слабовидих лица и других лица са инвалидитетом.

 

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић изјавио је данас да информационо-комуникационе технологије олакшавају свакодневни живот лица са посебним потребама.
 
 
 
Савез слијепих Републике Српске у склопу имплементације пројекта „Асистивне информационе технологије у функцији слијепих„ организовао је тродневну информатичку обуку администратора и оператера аудио Брај интернет клуб читаоница у Бања Луци од 13. до 15. маја 2016. године.
 
 
Пројекат „Издавање звучног и Брајевог часописа“, аплицирао је Савез слијепих РС код Министарства просвјете и културе које је крајем прошле године расписало јавни позив за расподјелу дијела средстава од гранта игара на срећу. Апликација Савеза је подржана од стране Министарства у износу од 6.900,00 КМ.
 
 
Савез слијепих РС је средином септембра потписао уговор са Фондом за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида који је подржао пројекат Савеза "Јачање социјалне самосталности лица са инвалидитетом и њихових породица".
 
 
Održan sastanak organizacionog odbora Konferencije "Status slijepih i slabovidih lica RS, stanje i perspektive"
У четвртак, 04.06.2015. у просторијама Савеза слијепих РС уприличен је састанак организационог одбора Конференције "Статус слијепих и слабовидих лица РС, стање и перспективе". На састанку су поред представници Савеза слијепих учествовали и представници Министарства науке и технологије, Министарства породице омладине и спорта, Министарства управе и локалне самоуправе и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, док су свој изостанак оправдали представници Министарства здравља и социјалне заштите и Министарства саобраћаја и веза.
 

Поводом обиљежавања 20. годишњице од оснивања Савеза слијепих РС је крајем 2012. године снимио тринаестоминутни документарно-промотивни филм у којем можте сазнати нешто више о историјату и активностима савеза.

 

 
У Бањалуци је 19. 10. 2014. године одржана X јубиларна међународна спортска манифестација у куглању и голбалу за слијепа и слабовида лица под називом Викенд спорта. На такмичењима у обе спортске дисциплине учествовало је 85. такмичара из следећих држава: Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске и Црне Горе.
 

Pages