Тренутна величина: 100%

Тренутни стил: Подразумијевано

Савез слијепих РС на Међународној конференцији слијепих у Сарајеву

Savez slijepih RS na Međunarodnoj konferenciji slijepih u Sarajevu
 
Представници Савеза слијепих РС данас и сутра 28. и 29.11.2014. присуствоваће Међународној конференцији слијепих у Сарајеву. Тема Конференције је Имплементација УН Конвенције о правима особа са инвалидитетом - садашње стање и перспективе, коју организује Удружење слијепих Кантона Сарајево у сарадњи са Удружењем слијепих из Стокхолма, а уз подршку организација Мy ригхт и СИДА. 
 
 
 
На Конференцији ће се расправљати о степену имплементације УН Конвенције о правима особа са инвалидитетом, са посебним освртом на положај слијепих и слабовидих лица. Стање о истом ће изнијети делегације присутних организација, међу којима су: представници Удружења слијепих грађана БиХ, савеза Србије, Црне Горе, Македоније и Косова.
 
 
 
 
Међу темама овогодишње Конференције наћи ће се и професионална рехабилитација и запошљавање слијепих и слабовидих особа, а учесници ће дискутовати и о стању у регији о могућностима остваривања права на тифлотехничка и друга помагала намијењена самосталном животу слијепих и слабовидих лица. 
 
 
Такође, учесници ће размијенити своја искуства у погледу статуса рада организација слијепих у регији, те о подршци државе и међусобној сарадњи, а биће и формулисана и усвојена Декларација о статусу слијепих у регији.