Такмичења

У петак и суботу 28. и 29. октобра на куглани Енергомонта одржано је Републичко такмичење слијепих и слабовидих лица. Приликом отварања првенства такмичарима су се обратили Мирослав Мандић испред домаћина, Бранко Сузић испред организатора и Драган Вуковић испред Министарства за породицу, омладину и спорт, који је уједно отворио такмичење.

 

Дана 29.10.2016.г. у куглани Енергомонта у Бањалуци одржаће се 19. појединачно и 12. екипно првенство слијепих Републике Српске у куглању.

 

Организатор првенства је Савез слијепих Републике Српске.

 

Свечано отварање првенства обавиће се у 09,30. часова.

 

 

У суботу 24. септембра 2016. г. у организацији Савеза слијепих Републике Српске одржано је 9. првенство ССРС у голбалу. Домаћин и технички организатор првенства била је МОС Градишка са Спортским друштвом слијепих и слабовидих Свијетлост Градишка.

 

Национални спортски савез слепих и слабовидих Србије домаћин је и организатор Балканског екипног првенства слијепих у шаху.

 

 
Дана 26.11.2015. године на музичком концерту Савеза слијепих Црне Горе успјешно је наступио и представник Савеза слијепих Републике Српске, члан Требињске организације Вицо Трифко. Наш познати музичар је и овај пута потврдио своје музичке и вокалне способности. Његовим наступом  потврђена је успјешна сарадња двају Савеза у области музичке културе.
 

Осмо првенство Савеза слијепих РС у голбалу одржано је 03.07.2015. године у спортској дворани „Милош Мрдић“ у Требињу. Организатор првенства је Савез слијепих Републике Српске а технички организатор и домаћин Градска организација слијепих Бањалука.

 

Првенство је организовано у склопу љетне школе спорта која се одржава под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта. Ове године је Савез слијепих РС у сарадњи са Министарством организовао тродневни камп у голбалу. 

 

Održano 14. pojedinačno prvenstvo slijepih RS u šahu

Савез слијепих РС у Приједору је 05, и 06.06. (петак и субота) одржано 14. појединачно првенство слијепих и слабовидих лица РС у шаху. Домаћин и технички организатор првенства је била Међуопштинска организација слијепих Приједор у чијим просторијама је и одржано првенство.

На овом првенству је учествовало укупно 14 играча, који су одмјерили снаге на дводневном турниру одиграном у 7 кола по швајцарском систему уз темпо игре 45 минута по играчу.

 
05.03.2015. године у сали Скупштине Града Источног Сарајева одржана је додјела признања најбољим спортистима са инвалидитетом, а међу награђеним нашао се и наш активиста и истакнути шахиста Момир Ашоња.
 
 
 
 
У Бањалуци је 19. 10. 2014. године одржана X јубиларна међународна спортска манифестација у куглању и голбалу за слијепа и слабовида лица под називом Викенд спорта. На такмичењима у обе спортске дисциплине учествовало је 85. такмичара из следећих држава: Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске и Црне Горе.
 

Pages